За първи път в София изявени експерти от различни страни ще споделят постигнатото от

...
 За първи път в София изявени експерти от различни страни ще споделят постигнатото от
Коментари Харесай

Домът на Европа в София е домакин на конференция за правата на еднополовите двойки

  " За първи път в София изявени специалисти от разнообразни страни ще споделят постигнатото от тях досега в родните им държави и какво следва да се направи в борбата за брачно тъждество. Събитието ще се организира от 10 до 16 ч. в Дом на Европа, а формален език ще бъде британски с обезпечен превод ", се споделя в известие до медиите за идното събитие.
В интернационалната конференция ще вземат участие Монин Грифи,т шеф на организацията Belong To и част от екипа на YES! Campaign, " който съумя да реализира победа в референдума в Ирландия ", Габи Кайеха, началник на ЛГБТИ консултативния съвет към Министерство на европейските връзки и равенството в Малта, а Теодора Ротару от Румъния ще даде детайлности за проваления референдум в страната й и успеха по делото Коман, оповестяват уредниците.

Те напомнят, че през 2001 година Холандия стана първата страна в света, узаконила брачното тъждество за еднополови двойки. " Това основава казус, последван от десетки други страни. Днес на брачно тъждество се радват жителите на множеството страни в Европейски Съюз, само че в България то остава към момента мит ", установяват уредниците. 

Сред тематиките на конференцията са законодателните и институционалните спънки пред въвеждането на брачно тъждество у нас, ролята на Неправителствени организации бранша, деятелите и институциите, правата на пребиваващите в България еднополови двойки с публично приет брак или общуване в друга страна-членка на Европейски Съюз, както и ще бъде прегледан българският случай на Кристина и Мариама и други Перспективата на бизнеса и по какъв начин той може да способства за реализиране на по-голяма видимост на тематиката също ще бъде наранена в елементи от представител на холандската верига магазини HEMA. От българска страна ще се включат юрист Деница Иванова от „ Действие ” и юрист Христо Христев. 

Форумът е ориентиран както към експерти и деятели в региона, по този начин и към необятната общност, а входът е свободен. 

Фондация GLAS в партньорство с Центъра за проучване на демокрацията, Фондация “Ресурсен център – Билитис ” и Младежка ЛГБТ организация “Действие ” са уредници на събитието. Конференцията се реализира по плана Love Moves, финансиран от Rights, Equality and Citizenship Programme и отдаден на брачното тъждество и правото на престояване в Европейски Съюз на хомосексуални двойки ", оповестяват още уредниците.

 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР